ZRAZY WOŁOWE PO HULTAJSKU

Zrazy wołowe po hultajsku. Składniki i przygotowanie: 50 dkg wołowiny bez kości (zrazowa), 2 dkg mąki, tłuszcz, 10 dkg pieczarek, 10 dkg parówek cienkich,1 dkg chrzanu (tartego), 10 dkg sera żółtego, sól, pieprz, cukier i sok cytrynowy do smaku. Mięso przygotować jak poprzednio, posypać przyprawami i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pieczarki oczyścić, opłukać, dodać do zrazów pod koniec duszenia. Parówki obrać z osłonek, pokra­jać w plasterki, dodać do zrazów z chrzanem, doprawić do smaku, posypać startym serem i zapiec. Podawać z ryżem i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone