ZRAZY WOŁOWE PO WŁOSKU

Zrazy wołowe po włosku 40 dkg polędwicy wołowej, 1 dkg mąki, tłuszcz,15 dkg pieczarek, 20 dkg kalafiora, 15 dkg makaronu fabrycznego, 2 dkg kaparów, 10 dkg ketchupu,50 ml śmietany, sól, cukier, pieprz, tymianek do smaku, tłuszcz do naczynia.Zrazy przygotować i usmażyć jak zrazy wołowe Monte Rosa. Pie­czarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć. Kalafior oczyścić, opłukać w lekko zakwaszonej wodzie, włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru, ugotować. Makaron ugotować, przepłukać gorącą wodą, osączyć, ułożyć w naczyniu wysmarowa­nym tłuszczem przekładając zrazami, przesypując przyprawami, opłukanymi kaparami, pieczarkami oraz przekładając kalafiorem podzielonym na różyczki, polać ketchupem wymieszanym ze śmie­taną, zapiec.Podawać z surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone