Zupa krem z groszku

Zupa krem z groszku to idealne danie na gorące dni. Idealne rozwiązanie na obiad czy kolacje jeśli stosujemy dietę. Danie proste do wykonania. Nawet osoba, która nie za bardzo garnie się do kuchni wykona je bez żadnych problemów. Do jej wykonania potrzebujesz miedzy innymi trzy szklanki wyłuskanego zielonego groszku, jedna cebulę, trzy szklanki bulionu warzywnego, cztery łyżki masła, cztery łyżki śmietany, dziesięć plasterków selera, dwa żółtka, oliwę z oliwek, sól, pieprz i cukier. Cebulę drobno pokrój w kosteczkę. Podsmaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Dodaj groszek i również podsmaż a zarazem dodaj bulion. Gotuj około 20 – 25 minut aż groszek będzie miękki. Dodaj masło poczekaj aż się rozpuści. I zmiksuj to wszystko. Kilka łyżek zupy wlej do kubeczka i dodaj żółtko i wlej do zupy. Plasterki młodego selera usmaż na oliwie aż zrobią się chipsy. Zupę możesz podać właśnie z tymi chipsami i smugą śmietany. Czas przygotowania tej potrawy trwa około 30 minut. Nie tylko pięknie wygląda ale również świetnie smakuje.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

© Wszelkie prawa zastrzeżone